Om mig

Vem är jag då? Andreas heter jag. Bosatt i villa i södra Stockholm, Hökarängen. Är en förrymd norrlänning som numera är bosatt i huvudstaden sedan 2005.
Är obotlig då det gäller teknik och IT och har en förkärlek till allt därtill….tror absolut det har bäring på att jag nu också riktigt torskat dit på detta med hembryggning då det som så ofta handlar om teknik i möte med så många olika delar, tex kemi och just detta med processer, och det oändliga variationerna med hur man kan få fram ett gott öl på så många vis. Alla beroenden som finns och föreligger.

Började brygga år 2012 och är egentligen inne på de mer intensiva upptäckarsidorna av detta med ölbryggning. Hitta felkällor, förbättra och förfina delmomenten. Jag är inte på något sätt proffs. Ser mig som en utmanare. Innovativ, och vill lära mig mer och mer.
Är så galet kul att få sätta en bryggd som man kämpat med och och sedan ge bort till grannar och släkt för recensioner och utlåtande.
Baksidor? Ja…..En jädra massa diskande och rengöring är det men allt det andra väger över faktiskt. Roligt och man lär sig något nytt varje bryggning som sker.

Ni undrar bergis varför jag kallar mitt lilla bryggeri för Smisken Brewery?
Oj, hur skall jag börja…det är eg ett gammalt arv från början på 2000-talet då just detta ord “smiska” användes rätt frekvent på mitt jobb i olika skeden, typ i alla skeden. 😛
Allt gick att smiska….”..Smiska in den i bara”…..”Smiska på locket så blir det bra…”
Man applicerade smiska, smisken, smiskande hela tiden i olika ersättande valörer så det följde liksom med under så mååånga år tills nu.
Så det fick även bli det eminenta namnet på det jag kallar för bryggeriverksamhet.
Smisken Brewery….

Happy brewing! 🙂

Gillar du Smisken Brewery? Vill du hjälpa till att hålla siten vid liv och se fler inlägg?
Då får du gärna skicka en donation via Swish på Swishnummer 0705202476
Pengarna går oavkortat till bryggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!