Bryggning: Styrian Dreams

Av | 26 december, 2019

Första bryggningen på detta bryggverk föll naturligt på att göra en SmaSh baserad på slovensk humle som jag har överflöd med….och hade dessutom inte bryggt något fint på dessa sorter ännu. Malten jag använde var Pale Ale malt 2-row.
Den humlesort jag valde ut blev Styrian Golding. Den luktar fantastiskt bra och har en angenäm ton av fruktighet och även en viss jordighet.
Bryggdagen löpte på fint och jag fick en bra upplevelse att brygga på det nya bryggverket. Allt gick som det skulle förutom att en kylslang sprack på kylslingan och skickade skållhett vatten runt om i bryggeriet. Klarade mig bra då jag snabbt hann stänga av kranvattnet kvickt… 😛
Riktigt nöjd över resultatet då jäsning var klar…
Jäste med Fermentis S-04 vilket faktiskt var premiär för mig att använda. Ruggigt snabb utjäsning och mycket ren i karaktären.

Här kommer receptet samt en bild på hur slutprodukten blev!

Landade på ca 5.6 % ABV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *