Smisken Wit-ness vs. Hoegaarden original i duell!

Av | 10 april, 2018

Wow!!! Let the battle begin!

Nu möts dessa 2…..har i ett enkelt test av min egna bryggning av den Wit Hoegaarden klon jag gjorde nyligen jämfört den med originalet och jag kan onekligen säga att det inte är långt ifrån.
Dom är båda mkt lika varandra men skiljer sig en aning i jäststam och en aning i kryddighet.

Originalet: Känns en aning spritsigare i första anfall, och har en lättare ton än klonen. Luktar mindre koriander än min egen klon. En Hoegaarden är en Hoegaarden. Kryddig som den ska vara.

Min klon:  Är i smak mkt nära men har mer koriander och citrustoner i sig. Somrig, frisk och härligt jästig eftersmak som denna skall ha. Kolsyran är en aning mindre än originalet. Ärligt talat så anser jag min egen smaka och luktar mer som en belgisk veteöl ska, men i detta fall så får jag ju bedöma den gentemot originalet som sagt, men summa summarum så är min version helt galet bra!
Utseende är mycket liknande originalet, lite lätt grumlig och halmgul.

bty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *